Home » Blog » Afvallen & gezonde voeding » Snacken en schuldgevoel

Snacken en schuldgevoel

door | 14 mrt, 2023 | Afvallen & gezonde voeding

Voel jij je schuldig als je toch voor de bijl bent gegaan als je toegeeft aan wat lekkers? Baal je dan van jezelf, omdat je simpelweg geen nee kon zeggen tegen de verleiding? Of baal je als je veel te veel van het lekkers hebt genomen en je je er eigenlijk niet zo goed bij voelt achteraf? Lees dan vooral even verder…..

We weten allemaal dat voeding een heel belangrijke rol speelt voor onze gezondheid. Daarom adviseer ik mijn cliënten vooral orthomoleculaire voeding, dat is pure voeding waarmee zij hun lichaam optimaal kunnen voeden. Wat ik daarbij belangrijk vind is dat er af en toe echt ruimte moet zijn om wat lekkers te kunnen eten/ drinken, want zo alleen lukt het om een gezond voedingspatroon eigen te maken.

Wat ik vaak merk is dat wanneer cliënten bezig gaan om hun voedingspatroon te veranderen zij zich compleet vastbijten in alle adviezen. Inzet is natuurlijk heel belangrijk om resultaat te behalen, maar het kan ook ‘te’ zijn. Klinkt misschien raar uit mijn mond, maar ik zal je uitleggen wat mijn idee erachter is.

Veel cliënten geven bijvoorbeeld aan dat zij zich waardeloos voelen als zij eens gezondigd hebben met wat lekkers. Dat schuldgevoel is echt niet nodig. Uiteindelijk levert dat alleen maar stress op en die stress is mogelijk nog ongezonder dan dat stuk taart wat je gezondigd hebt. Daarbij komt dat je jezelf naar beneden haalt en dat werkt door in je zelfvertrouwen, of het gebrek daaraan in dit geval.

Ga je voor je gevoel de ‘mist’ in als je wat lekkers pakt, laat dan dat schuldgevoel vooral los en geniet van het lekkers wat je neemt. Er komt altijd weer een nieuwe dag waarin je weer een gezonde start kunt maken ☀️

Vind jij het lastig om een gezond eetpatroon voor jezelf te creëren? Of vind je het moeilijk om blijvend gezond te eten? Ik help je graag op weg met maatwerk en bovenal haalbare adviezen zodat jij blijvend jouw manier van eten kunt veranderen. Wil je meer weten kijk dan hier

Gezonde groetjes, Niki

Over mij

Vragen die ik krijg en situaties die ik meemaak in mijn praktijk zijn mijn grootste inspiratiebron om blogs te schrijven. Met deze blogs help ik je graag op weg om zelf je klachten te kunnen verminderen.

Voor meer inspiratie, tips, weetjes en lekkere recepten kun je mij ook volgen op:

Facebook Instagram Pinterest

Gerelateerde artikelen

Lekker vet, vet lekker!

Lekker vet, vet lekker!

Ben jij ervan overtuigd dat je door mager te eten goed bezig bent? Maar slaag je er toch niet in om minimaal 2 uur zonder eten door te komen? Kun je jezelf moeilijk beheersen en ben je eigenlijk de hele dag kleine beetjes aan het eten? Als jij wilt weten hoe je dit kunt veranderen lees dan vooral verder.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin