Home » Blog » Vermoeidheid » Hoe je lichamelijke klachten te lijf kunt gaan door te ontzuren
verzuring en lichamelijk klachten

Hoe je lichamelijke klachten te lijf kunt gaan door te ontzuren

door | 11 sep, 2020 | Afvallen & gezonde voeding, Darmen & gewrichten, Vermoeidheid

Heb jij regelmatig last van spierkrampen, gewrichtspijn, maag- en darmstoornissen, maagzuur, haaruitval, eczeem, allergie, psoriasis enz?? Dan zou het zomaar kunnen dat je verzuurd bent en dan bedoel ik dat je lijf verzuurd is en jij zelf niet zuur bent natuurlijk.

Wat is verzuring, hoe ontstaat het en wat kun je er tegen doen? Dat leg ik je helemaal uit in dit blog.
 

Wat is verzuring

Ons lichaam heeft een constante zuurgraad, die wordt gemeten aan de hand van de PH waarde van het bloed. Ons lichaam doet er alles aan om die zuurgraad in balans te houden, een enkele schommeling in deze balans is geen probleem, maar wat gebeurt er nu als de schommelingen te vaak voorkomen en de PH waarde flink omhoog gaat?

Waar merk je aan dat je lijf verzuurd is?

Heb je een gezond lichaam dan kan je lijf de schommelingen zelf goed opvangen. Wordt de verzuring te hoog, of heb je andere onderliggende klachten, dan kan verzuring zich uiten in klachten als:

  • Intense vermoeidheid
  • Spierkrampen, pijnlijke gewrichten, ontstekingen en zelfs jicht
  • Haaruitval, broze nagels, eczeem, psoriasis
  • Migraine
  • Maag- en darmklachten

Hoe ontstaat verzuring?

Stress! En denk nu niet, daar heb je haar weer met haar geklets over stress, helaas is het in de huidige tijd misschien wel de grootste veroorzaker van heel veel lichamelijke klachten. Ook ongezonde voeding, roken, alcohol en te weinig beweging hebben een negatieve invloed op verzuring. Nog een grote boosdoener is een darmwerking die niet optimaal is, afvalstoffen kunnen terugkomen in je bloed en dat is een feestje voor de verzuring.

Wat kun je zelf doen tegen verzuring?

Je kunt de verzuring in je lijf aanpakken met de juiste voeding en supplementen. De eerste stap is ‘afkicken’ van suiker! Suiker zit overal in verwerkt tegenwoordig, lees etiketten, drink geen frisdrank en beperk het drinken van alcohol tot 1 keer in de week. Eet veel groenten, het liefst minimaal 500 gram per dag en dan bij voorkeur groene groenten. Minder met zuivel en probeer ook eens wat vaker een dagje vegetarisch, of vegan te eten. Eet je liever gewoon vlees, neem dan zoveel mogelijk biologisch vlees.

Let op je ademhaling

Je longen zijn een kleine detox fabriek, via je adem voer je heel veel afvalstoffen af. Ga maar eens na bij jezelf, wat er met jouw ademhaling gebeurt als jij gestrest bent. De meest optimale ademhaling gaat vanuit je buik. Ben je gestrest, dan gaat de ademhaling hoger zitten, waardoor er te weinig zuurstof in je bloed komt. Enerzijds verzuur je dan extra en anderzijds worden de afvalstoffen niet goed uitgeademd.
 

Beweeg!

Kom in beweging en bij voorkeur in de natuur. Wandelen, fietsen, hardlopen alles is goed, als je maar veel buiten komt. Een wandeling in het bos brengt rust in je lijf, omdat je jezelf helemaal vult met zuurstof.
Herken jij je in dit blog en zou je ook graag verlost willen worden van vervelende lichamelijke klachten, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? In een gratis kennismakingsgesprek leg ik je graag uit hoe ik jou in dit proces zou kunnen helpen.

Liefs, Niki

Over mij

Vragen die ik krijg en situaties die ik meemaak in mijn praktijk zijn mijn grootste inspiratiebron om blogs te schrijven. Met deze blogs help ik je graag op weg om zelf je klachten te kunnen verminderen.

Voor meer inspiratie, tips, weetjes en lekkere recepten kun je mij ook volgen op:

Facebook Instagram Pinterest

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin