Home » Blog » Burn-out » Houd de zomerse energie vast door nu een fundament te leggen voor de winter.

Houd de zomerse energie vast door nu een fundament te leggen voor de winter.

door | 29 aug, 2020 | Burn-out, Vermoeidheid

Voel jij je ook volledig opgeladen en energiek nu de zomer ten einde loopt? Zou je dit gevoel graag vast blijven houden tijdens de donkere en koude maanden die komen gaan? Lees dan vooral verder…..

Dat wij zomers meer energie hebben is een natuurlijk fenomeen. In de zomer hebben wij veel zon en daglicht gezien tijdens die heerlijke lange dagen. In de winter kan dit helemaal het tegenovergestelde zijn. Vooral vrouwen kunnen ’s winters last hebben van de winterblues, of gewrichtsklachten die toenemen. 
 

Zon is hoofdleverancier van vitamine D3.

Alleen zonlicht geeft ons vitamine D3 en wordt dan ook zonnevitamine genoemd. De D variant uit onze voeding is vitamine D2. De zonnevitamine staat ook wel bekend om zijn voedende eigenschappen voor onze botten, maar deze vitamine doet meer. Zo speelt het een belangrijke rol in ons energieniveau, ondersteunt het ons afweersysteem en voedt het de huid.

De opgeslagen voorraad vitamine D3 hangt af van je leefstijl en leeftijd.

Wanneer wij zomers buiten zijn met blote armen en benen, voedt ons lichaam zich met de vitamine D3. Kom je weinig in de zon dan neem je vanzelfsprekend ook minder op. De voorraad die in de zomer wordt aangemaakt dient als reserve voor de donkere maanden. Helaas is dit vaak niet genoeg om de periode tot het voorjaar te overbruggen. De meeste mensen, vooral van 50+ in ons land hebben deze zonnevitamine te kort. Ook jongeren die veel binnen zitten hebben vaak een tekort. Eigenlijk zou je kunnen stellen dat iedereen in ons koude kikkerlandje extra vitamine D3 nodig heeft.

 

Leg dus vanaf nu het fundament om de winterblues tegen te gaan.

Als jij ’s winters last hebt van de winterblues, pijnlijke gewrichten of weinig energie, ga dan vanaf nu actie ondernemen. Begin met dagelijks een vitamine D3 (25µg) supplement te nemen, bij voorkeur in combinatie met vitamine K2. Hiermee kun je een tekort voorkomen.
 
Heb je regelmatig last van vermoeidheid, of pijnlijke gewrichten dan kan er ook een disbalans zijn in je volledige vitamine en mineralen huishouding. Zou je deze balans graag herstellen en je weer energiek voelen dan kan ik je bij dit proces ondersteunen? Plan dan een gratis kennismakingsgesprek met mij in en ik vertel je graag hoe dit er voor jou uit zou kunnen zien.
 
Liefs Niki

Over mij

Vragen die ik krijg en situaties die ik meemaak in mijn praktijk zijn mijn grootste inspiratiebron om blogs te schrijven. Met deze blogs help ik je graag op weg om zelf je klachten te kunnen verminderen.

Voor meer inspiratie, tips, weetjes en lekkere recepten kun je mij ook volgen op:

Facebook Instagram Pinterest

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin