Home » Blog » Afvallen & gezonde voeding » Overgangsperikelen door die vervelende hor(ror)monen!
hormonen

Overgangsperikelen door die vervelende hor(ror)monen!

door | 11 jun, 2020 | Afvallen & gezonde voeding, Overgang, Vermoeidheid

Ook ik heb ze gehad en niet zo’n klein beetje ook. Iedere maand was ik minimaal één week een compleet monster. Het duiveltje in mij nam mij min of meer over. Ik werd snel boos en geïrriteerd, kon vreselijk ruzie uitlokken zonder dat er eigenlijk iets aan de hand was. Het ene moment een duiveltje en het andere moment een zielig vogeltje wat in tranen uitbarstte bij het minste of geringste.

De slapeloze nachten hielpen ook niet mee om de rust in mijn hoofd te bewaren en ook de kilo’s op mijn heupen en dijen bleven plakken maakten mij dood ongelukkig.Totdat het maandelijkse circus weer voorbij was, dan kon ik op adem komen, 14 dagen om precies te zijn en dan begon het feest weer opnieuw.

 

Net 40 en dan al overgangsklachten?

Moedeloos werd ik ervan, want ik herkende mezelf totaal niet meer. Was de weg behoorlijk kwijt, omdat ik dacht dat ik depressief was ofzo. Niets was minder waar, het zijn gewoon de voortekenen geweest van de overgang die zich aandiende. Maar jeetje ik was net 40, dat is toch veel te vroeg?  Nee hoor, iedere vrouw is anders en vanaf je 35e kun je al de eerste klachten gaan ervaren.
 

Er moest duidelijk iets veranderen.

De klachten hebben een paar jaar aangehouden, totdat ik besloot mijn leefstijl om te gooien. Ik begon met studeren en tijdens de opleiding tot Trainer Hormoonfactor leerde ik alles over de hormonale processen in het lichaam. Ik werd eerst mijn eigen cliënt, heb het hele proces doorlopen en inmiddels is de overgang voor mij nog niet voorbij, maar ik ben wel van de klachten verlost. Ik voel me weer de oude, positief en sprankelend, zonder de gierende hor(ror)monen in mijn lijf. Natuurlijk heb ik weleens een dipje, ik ben tenslotte ook maar een mens, maar wel een gelukkig mens ?
 

Zou jij ook graag je overgangsklachten willen verminderen en ben je benieuwd hoe het met je eigen hormoonbalans gesteld is? Als hormoonbalans coach kan ik jou begeleiden om af te rekenen met die vervelende overgangsklachten. Meer weten? Kijk dan hier.

 
Liefs, Niki

Over mij

Vragen die ik krijg en situaties die ik meemaak in mijn praktijk zijn mijn grootste inspiratiebron om blogs te schrijven. Met deze blogs help ik je graag op weg om zelf je klachten te kunnen verminderen.

Voor meer inspiratie, tips, weetjes en lekkere recepten kun je mij ook volgen op:

Facebook Instagram Pinterest

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin