Voetreflex Therapie

Herstel de balans in je lichaam en reken af met die 'vage' lichamelijke klachten!
Boek jouw eerste behandelingVertel me meer.......

Voetreflex Therapie

Herstel de balans in je lichaam en reken af met die 'vage' lichamelijke klachten!
Boek jouw eerste behandelingVertel me meer.......

Durf jij echt te luisteren naar wat jouw lichaam je vertelt?

Tegenwoordig leven we in een maatschappij die zoveel van ons vraagt, dat we onszelf regelmatig voorbij lopen. Grote kans dat je de verbinding met je lichaam hierdoor volledig kwijtraakt, waardoor….. komen “opeens” die vage klachten ontstaan. Lichamelijke klachten waar specialisten geen oorzaak voor kunnen vinden. Die klachten, waarvan je dacht dat ze vanzelf wel over zouden gaan, maar die je ondertussen behoorlijk belemmeren.

Nu is het tijd om de oorzaak van jouw klachten aan te pakken!

Ik help je om de balans in je lichaam te herstellen

Ik ben Niki en ik weet hoe lastig het is om goed naar je lichaam te luisteren, zeker als je, net als ik, vol creatieve ideeën zit en heel veel wil. Gezondheid en gezonde voeding liep altijd als een rode draad door mijn leven. Door een te hoge lat en een aantal ingrijpende gebeurtenissen, belandde ik in een burn-out en kreeg ik last van vage lichamelijke klachten. Daar heb ik heel wat onderzoeken voor gehad waar ik helaas niks wijzer van werd. Toen ben ik zelf op onderzoek uitgegaan en opleidingen gaan volgen.

Ik was super vitaal en zat lekker in mijn vel, alles leek te kloppen, tot ik helaas in 2020 de diagnose borstkanker kreeg. 16 maanden van zware behandelingen met oa. chemotherapie, operaties, bestralingen en chemopillen hebben mij als vrouw enorm laten wankelen. Toch heeft dit proces mij als mens rijker gemaakt en heb ik enorm veel mogen leren. Met een positieve mindset en mijn kennis over hormonen en orthomoleculaire therapie heb ik mijn lichaam sterk kunnen houden tijdens de ‘schade’ die iedere behandeling weer achterliet. 

Alles wat ik heb meegemaakt heeft mij sterker gemaakt en me uitgedaagd om te allen tijde goed voor mezelf te zorgen en naar mijn lichaam te luisteren. Als orthomoleculair therapeut, voetreflex therapeut en Hormoonfactor trainer heb ik inmiddels veel mensen met succes mogen begeleiden. Onlangs heb ik ook mijn eerste boek geschreven over leefstijl bij borstkanker! Ik ben een blij en dankbaar mens dat ik dit werk mag doen. 

Ik denk met je mee en neem graag de tijd voor jou!

Maak kennis met de kracht van voetreflex voor jouw klachten en ervaar ultieme ontspanning tijdens een kennismakingsbehandeling.

Maak kennis met de kracht van voetreflex voor jouw klachten en ervaar ultieme ontspanning tijdens een kennismakingsbehandeling.

Vage klachten? Je voeten vertellen het verhaal!

Je lichaam is ontzettend slim. Je kunt het zien als een soort fabriek. Alles werkt samen. Als ergens een verstoring zit in een proces, heeft de rest van het lichaam daar ook “last” van. Nu is je lichaam zo slim dat het zal proberen om dit zelf te herstellen. Daar kan het lichaam wel een beetje hulp bij gebruiken! Voetreflexologie is hierbij een fantastisch hulpmiddel en ik zet dan ook in als basis.

Je voeten vertellen namelijk precies hoe het met jou gaat! Als ik ze masseer, kan ik voelen en zien waar je last van hebt. Heb je bijvoorbeeld ergens pijn? Of zit er op een bepaalde plek eelt? Is er kleurverschil te zien? Al die kleine verschillen vertellen mij wat ik moet doen om de balans in je lichaam te herstellen.  

Hoe werkt dat nu eigenlijk?

Je voeten zijn verdeeld in zones, dit zijn de reflexzones. Een reflexzone op de voet staat voor een lichaamsdeel of orgaan in het lichaam. Door het masseren van de specifieke reflexzones wordt in het bijbehorende deel van het lichaam de doorbloeding, de energiedoorstroming en het zelfgenezendvermogen van het lichaam gestimuleerd. Met voetreflex therapie herstel je de balans, zodat het zelfgenezend vermogen van je lichaam de rest kan doen. 

Naast voetreflex therapeut, ben ik ook orthomoleculair therapeut. Met orthomoleculaire therapie gebruik je voeding en supplementen als medicijn. Deze methodes combineer ik altijd met elkaar om jou zo optimaal mogelijk te kunnen begeleiden.

Voetreflex behandelingen

Door het masseren van de specifieke reflexzones wordt in het bijbehorende deel van het lichaam de doorbloeding, de energiedoorstroming en het zelfgenezendvermogen van het lichaam gestimuleerd. Tijdens een massage worden de voeten, onderbenen en knieën gemasseerd.

Voeding

Alles wat wij eten heeft direct invloed op ons lichaam en brein, met die wetenschap is het altijd verstandig om je lichaam zo optimaal mogelijk te voeden. Met haalbare adviezen help ik je op weg om veranderingen aan te brengen in jouw voedingspatroon zodat je je lichaam optimaal kunt gaan voeden en zodoende lichamelijke klachten nog beter kunt verminderen.

Supplementen

Lichamelijke klachten kosten veel energie voor je lichaam en dat rooft vitaminen en mineralen. Wij zijn afhankelijk van bv. voeding om voldoende vitaminen en mineralen binnen te krijgen, maar als je voedingspatroon niet optimaal is en alles niet goed wordt opgenomen in je lichaam ontstaan er grote tekorten. Door deze tekorten met hoogwaardige supplementen aan te vullen zul je al minder klachten ervaren.

Mijn specialisaties in de voetreflex therapie:

9

Fertiliteit

Als zwanger worden om wat voor een reden dan ook niet vanzelf gaat kun je middels speciale fertiliteitsreflexologie behandelingen je vruchtbaarheid een boost geven, ook bij PCOS en ter ondersteuning van een medisch traject. Meer info over fertiliteitsreflexologie behandelingen vind je hier

9

Zwangerschap

Met speciale zwangerschapsreflexologie technieken bieden deze behandelingen de optimale ondersteuning tijdens en na de zwangerschap. Lichamelijke klachten kunnen verminderen, het lichaam wordt voorbereid op de bevalling en vanaf 39 weken kan de bevalling ook op een natuurlijke manier opgewekt worden.

9

Hormonale klachten

PMS, menstruatieklachten, overgangsklachten, migraine of wanneer je moeite hebt om te kunnen afvallen is er vaak sprake van een hormonale disbalans. Middels voetreflex in combinatie met orthomoleculaire therapie kun je succesvol afrekenen met deze klachten.

9

Darmklachten & detox

Wanneer het lichaam goed ontgift wordt (detox) kunnen veel problemen worden opgelost, dit heeft dan ook een direct verband met een goede darmgezondheid. Vanuit de darmen ontstaan namelijk veel lichamelijke klachten. Voetreflex behandelingen in combinatie met de juiste voeding helpen hierbij en geven jou weer bergen energie.

9

Huidklachten

Acne, eczeem, rosacea en psoriasis zijn vervelende huidaandoeningen waar op een natuurlijke manier heel veel aan te doen is. Met voetreflex behandelingen kun je de huid helpen te herstellen en dit gaat altijd in combinatie met orthomoleculaire therapie, dus met gezonde voeding en supplementen speciaal voor jou.

9

Vermoeidheid en slecht slapen

Nachten wakker liggen door piekeren, niet in kunnen inslapen, vaak moeten plassen of emotionele gebeurtenissen kunnen jouw nachten enorm onrustig maken. Je lichaam herstelt ‘s nachts, dus een goede nachtrust is van essentieel belang. Met voetreflex behandelingen kun je dit ‘systeem’ weer een boost geven waardoor je beter zult slapen.

Dankbare ervaringen van mijn cliënten

Wat ben ik blij dat ik contact heb gezocht met Niki. Zij heeft mij bijzonder goed op weg geholpen en met behulp van aanvullende supplementen ben ik zo goed als van mijn klachten af na mijn medische behandelingen. Zo fijn. Niki is een aanrader!

Gisela, 54

Ik kwam bij Niki omdat ik hoopte dat voetreflextherapie mijn hielspoorklachten, waar ik al ruim een jaar last van had, kon verminderen. Door een gerichte intake, kwamen tijdens de behandeling ook andere onderwerpen aan de orde waaronder mijn verminderde energie en ook mijn gewicht. Door de ondersteuning van Niki ben ik er eindelijk achter gekomen, wat betreft voeding, voor mijn lichaam werkt. De supplementen die ik van Niki kreeg hebben mijn energielevel verhoogd waardoor ik eindelijk ook weer de dingen heb opgepakt waar ik de puf niet voor had maar wel moesten gebeuren. De combinatie van de begeleiding van de sportschool en van Niki hebben ervoor gezorgd dat lichaam en geest nu in balans zijn. Zo fijn om na een jarenlange zoektocht eindelijk het gevoel te hebben op het goede pad te zijn. Natuurlijk je moet het zelf doen, maar het is wel fijn als je wat tips krijgt van iemand zoals Niki. En mijn hielspoor???? Zo goed als verdwenen. 😊

Wendy, 50

Hoe werkt het?

We starten altijd met een voetreflex Start behandeling. Voorafgaand aan deze behandeling ontvang je van mij een uitgebreid intakeformulier. Dit kun je op je gemak thuis invullen en voordat wij elkaar zien mail je dit terug naar mij. Middels dit formulier kan ik een mooie analyse maken van jouw complete gezondheid en kan er mogelijk een onderliggende oorzaak van jouw problemen gevonden worden.

Wat wordt er geanalyseerd?

Hormonen Wanneer er sprake is van een hormonale disbalans kan dit veel vervelende lichamelijke klachten veroorzaken, maar een hormonale disbalans kan ook zorgen voor een mentale disbalans. Denk aan piekeren, depressieve gevoelens, stress- en prikkel gevoeligheid enz.

De spijsvertering Hoe gezond is jouw spijsvertering en hoe wordt voeding verwerkt/ opgenomen in jouw lichaam? Een verstoorde spijsvertering is vaak een van de onderliggende oorzaken van verschillende lichamelijke klachten.  

Vitamine en mineralen Tekorten worden opgespoord, omdat een tekort in de vitamine en mineralen huishouding ervoor kan zorgen dat jij naast allerlei lichamelijke ongemakken ook je mentaal niet helemaal in balans voelt. 

Wat vertelt jouw voedingsdagboek? Op het intakeformulier vul jij in wat je gedurende een paar dagen hebt gegeten. Door dit te analyseren kunnen mogelijke verbeterpunten verwerkt worden in jouw persoonlijke adviezen.

Tijdens de Voetreflex Start behandeling vertel ik je de uitkomst van de anamnese en krijg je van mij veel adviezen over voeding en supplementen. Tijdens de Voetreflex Start behandeling krijg je uiteraard ook een complete voetreflex behandeling

Behandelingen vinden plaats in mijn praktijk in Tiel.

N

Vergoeding

Ben je aanvullend verzekerd voor alternatieve zorg? Dan is het afhankelijk van je zorgverzekeraar of voetreflex therapie deels vergoed wordt.

Vragen waar je misschien nog antwoord op wil: 

 

Wat voor kleding moet ik aan?
Je voeten, onderbenen en knieën worden gemasseerd. Het makkelijkst is het om met blote benen op de massagetafel plaats te nemen. Je ligt afgedekt onder een warme deken tijdens de massage.
Waar kan ik parkeren?
Je kunt voor de deur parkeren en de praktijk is te vinden op de beganegrond.
Hoe kan ik betalen?
Je betaalt via een Tikkie en krijgt na afloop de factuur die je eventueel kunt indienen bij je zorgverzekeraar.
Ik kan toch niet komen, moet ik dan betalen?
Je kunt je afspraak tot 24 uur van te voren annuleren of verzetten. Afhankelijk van de reden dat je annuleert wordt een behandeling in rekening gebracht.
Worden de behandelingen vergoed?

Als complementair therapeut ben ik aangesloten bij de Batc en voldoe aan de criteria die worden gesteld aan een complementair therapeut die is opgeleid volgens Plato. Ik word daarom vergoed vanuit de aanvullende verzekering en val onder alternatieve zorg. Niet alle verzekeraars vergoeden de behandelingen.

Over het algemeen word ik wel vergoed* door: Zilverenkruis, CZ, Menzis, FBTO, ONVZ, Nationale Nederlanden, Ohra, De Friesland en Avitea.

Ik word niet vergoed door Anderzorg, VGZ, IZZ, IZA, DSW, Interpolis, Pro-life, Zorg en Zekerheid.

Staat jouw verzekeraar er niet tussen? Neem dan even contact met mij op en dan zoek ik het op voor je. 

*check je polis goed of neem contact op om zeker te zijn dat jouw behandeling vergoed wordt.

Ik ben in behandeling in het ziekenhuis, kan ik dan wel deze behandeling ondergaan?
Het hangt ervan af waarvoor je behandeld wordt. Een voetreflex kennismaking kan eigenlijk altijd, gericht behandelen kan in deze situatie mogelijk niet. Neem contact op met mij en dan kunnen we overleggen wat jouw mogelijkheden kunnen zijn.

Wil jij die ‘vage’ lichamelijke klachten nu eindelijk verlichten? Plan jouw eerste behandeling in via onderstaand formulier. Ik neem zsm contact met je op om een afspraak in te plannen en even nader kennis te maken.

 

We gaan zorgvuldig met jouw gegevens om, zoals vermeld in ons privacybeleid.