Home » Blog » zwangerschap & vruchtbaarheid » Wat als zwanger worden niet vanzelfsprekend is?

Wat als zwanger worden niet vanzelfsprekend is?

door | 20 apr, 2023 | zwangerschap & vruchtbaarheid

Jij en je partner zijn klaar voor het ouderschap, dus je stopt met de anticonceptie, maar dan…..een jaar later ben je nog niet zwanger. Er volgen onderzoeken waaruit blijkt dat er eigenlijk niets aan de hand is wat een natuurlijke zwangerschap in de weg zou kunnen staan. De arts stuurt je naar huis met de boodschap probeer er niet te veel mee bezig te zijn en als het over een halfjaar nog niet is gelukt dan gaan we verder kijken.

70-80% van de koppels met een kinderwens raakt binnen een jaar zwanger, maar wat als jullie nu bij die overige 20-30% blijken te horen en het zwanger worden om wat voor een reden dan ook niet vanzelf gaat? Iedere maand is er de teleurstelling, probeer er dan maar eens niet mee bezig te zijn. Vertrouwen houden en positief blijven wordt iedere maand dat je niet zwanger bent geraakt een grotere uitdaging.

Natuurlijk zijn er allerlei ‘kunstmatige’ manieren om zwanger te worden, denk aan IVF, IUI, ICSI enz. De kans op een zwangerschap is helaas ook met deze methoden niet gegarandeerd en als je er al voor in aanmerking komt gaat er ook geruime tijd overheen voordat je met zo’n behandeling kunt starten.

Of jullie nu met een medisch traject bezig zijn of niet, het blijft al met al een periode die zich kenmerkt door onzekerheid en spanning. Tegenslagen die jullie samen moeten incasseren leggen de nodige druk op jullie relatie en wat te denken van medische behandelingen die jij moet ondergaan en jouw gemoedstoestand behoorlijk kunnen beïnvloeden? Om het nog maar niet te hebben over jullie seksuele relatie als het alleen nog maar om zwanger worden draait 🥴

Is het mogelijk om op een natuurlijke manier de kans op een spontane zwangerschap te vergroten?

Dit lijkt misschien een onmogelijke vraag, maar toch kun je meer doen dan je zelf zou denken. Door je lijf optimaal te gaan voeden met voeding die past bij jouw situatie leg je al een goede basis. Daarnaast kun je mogelijke vitaminen en mineralen tekorten aanvullen wat de vruchtbaarheid ook een enorme boost zal geven. Maar er is meer……..

De rol van stress en opgeslagen emoties bij een uitblijvende zwangerschap.

Wanneer het lichaam stress ervaart, wat ook door opgeslagen emoties versterkt kan worden, komt het lichaam in een overlevingsmodus. Met een lichaam en brein wat in een overlevingsmodus verkeert ligt de prioriteit bij overleven, jezelf voortplanten is dan natuurlijk totaal onbelangrijk. De gezonde voeding en kostbare supplementen ten spijt, het lichaam zal zich dan echt niet willen voortplanten en dus zal zwanger worden extra lastig worden.

Het verminderen van stress is dus absoluut een advies wat ik meegeef aan mijn cliënten en dat klinkt makkelijker dan het is I know! We gaan samen onderzoeken welke emoties er het meest in de weg zitten. Uiteraard praten we daarover, maar het zijn geen uitgebreide coaching sessies, omdat de vraag is of je tijdens zulke gesprekken wel echt tot de kern van het probleem kunt komen. Daarnaast zijn dat soort gesprekken ook niet voor iedereen geschikt en daarom gebruik ik voor dit thema voetreflex therapie

Wat voetreflex therapie kan betekenen bij een uitblijvende zwangerschap?

Stress, vastzittende emoties of verstoorde organen kunnen blokkades in het lichaam veroorzaken waardoor de energie niet vrij kan stromen. Dat staat jouw vruchtbaarheid uiteindelijk in de weg. Met voetreflex behandelingen kun je ervoor zorgen dat de energie weer gaat stromen in het lichaam. Door middel van massages van de voeten en onderbenen (soms ook de armen, handen en het hoofd) kunnen blokkades in het lichaam worden weggehaald.

Wanneer de energie weer goed kan stromen in het lichaam zullen organen en bijvoorbeeld de hormoonklieren ook beter hun werk gaan doen. Wat de kans op een zwangerschap kan vergroten. Deze behandelingen zijn ook geschikt als ondersteuning tijdens een medisch traject of wanneer je PCOS hebt.

Wil jij jouw kans op een zwangerschap ook vergroten? Met het Boost je vruchtbaarheid traject help ik jullie met een combinatie van voeding, supplementen en voetreflex behandelingen. Liever eerst kennismaken met voetreflex therapie? Plan dan een kennismakingsbehandeling in, hiermee kun je laagdrempelig kennismaken met voetreflex therapie.

Liefs, Niki

Over mij

Vragen die ik krijg en situaties die ik meemaak in mijn praktijk zijn mijn grootste inspiratiebron om blogs te schrijven. Met deze blogs help ik je graag op weg om zelf je klachten te kunnen verminderen.

Voor meer inspiratie, tips, weetjes en lekkere recepten kun je mij ook volgen op:

Facebook Instagram Pinterest

Gerelateerde artikelen

Geen resultaten gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin